Nu är jag framme vid den fjärde och sista delen i serien om paintball vapen, och recensioner som jag skrivit om dessa vapen. Utöver detta hittar ni även artiklar om hur paintball sporten växte fram och utvecklats genom åren, från 70-talet fram till dagens moderna paintball. Alla vapen som jag skrivit om finns tillgängliga att köpa på marknaden idag och jag har som avslutning för varje recension lagt till en notis om vilken typ av spelare som vapnet är bäst lämpat för samt vilken typ av paintball som vapnet är bäst för.

Vapenutbud

Detta är som sagt fjärde delen, så se till att ni inte missar del 1, del 2 och del 3. Nedan har ni det två sista bössorna, Empire Ax samt Tippmann X7 Phenom

Empire Axe

I del tre skrev jag om en annan Empire modell, mini, det minsta vapnet inom paintball. Här har vi en annan modell från samma tillverkare, som går under modellbeteckningen Axe. Detta är verkligen en av toppmodellerna inom paintball vapen, en bössa vars magasin du kan tömma på nolltid med ett av de tre lägen, enkel, semi och full auto.

Är ni en erfaren eller till och med en som siktar in sig på att delta i större tävlingar, då är en Empire Axe något ni absolut bör tänka på att införskaffa. Ni får ett oerhört vältillverkat vapen med hög pålitlighet och ett enastående elektroniskt avtryckarsystem. Systemet kan anpassas efter den typ av spel ni tänker spela, vilket kan ge dig det där lilla extra som kan resultera i det övertag ni behöver över motståndarna. Med möjligheten att anpassa vapnet efter tävlingar, tillgängligheten av extrautrustning tillsammans med pålitligheten gör detta till en av de bästa bössorna på marknaden, men kräver en spelare som har en större plånbok.

Perfekt för erfarna till professionella spelare, som är ute efter det bästa som pengar kan köpa. Utvald av spelare som ett av de bästa vapnen under 2017.

Tippmann X7 Phenom

Värstingarnas värsting, är det ett uttryck? Det är i alla fall vad spelare kallar denna X7 Phenom modell från tillverkaren Tippmann. Denna X7 Phenom är en av de bästa tänkbara bössorna som pengar kan köpa, mycket tack vare all den extrautrustning som kan monteras och anpassas till vapnet. Det är ett vapen som några av de bästa lagen i världen använder sig av. Bössan ser inte bara bra ut, den är otroligt lätt, av hög kvalité och med möjlighet att uppgradera avtryckaren från en mekanisk till en elektronisk avtryckare som ger flera lägen att välja mellan, med full auto som ett av alternativen.

En enastående funktion med denna aftermarket avtryckare är att den fungerar även om batteriet tar slut, spelare kan då växla till single shot och fortsätta skjuta. Att säkra vapnet genom att aktivera safe mode gör att ni också sparar på batteriet. Bössan har en otrolig pricksäkerhet på mellan- till långt avstånd vilket gör den till ett utmärkt val i woodsball. Men byter ni ut delar av bössan och monterar deras compact body kit då är det helt plötsligt ett perfekt vapen för Recball/scenario play.

Perfekt för toppskiktet av spelare, tack vare all extrautrustning och möjligheten att anpassa bössan efter tävlingstyp. Som vi säger i Sverige, ”Det kostar att ligga på topp”.