Så var det dags för den tredje delen om paintball vapen, som jag publicerat på denna blogg. Genom att börja med att skriva om historiken bakom paintboll och hur sporten har utvecklas till den moderna version vi har idag, började jag gå igenom delar av det utbud av vapen som erbjuds spelare idag, där jag så här långt har fokuserat på vapen som är bäst lämpade för nybörjare och spelare med liten erfarenhet. Med historiken bakom paintball är det nu dags att titta lite närmare på de olika tävlingsvarianter som finns samt ett urval av de vapen som finns till försäljning i år, vapen som också rekommenderas av andra paintballutövare.

När det gäller de spelvarianter som finns, så finns det i regel inget som stoppar er från att skapa er egen tävlingsform, när ni spelar en vänskapsmatch med ett annat lag eller med en grupp vänner. Inom tävlingssammanhang däremot finns det självfallet förutbestämda tävlingstyper med regler som måste efterföljas.

Vapenutbud

Då detta är tredje delen i denna serie så har jag redan skrivit om en hel del vapen i både del 1 och del 2. Nedan hittar ni nästa batch av vapen och beskrivning av dessa.

Tippmann 98 Custom

När det gäller några av de mest populära paintball vapen så ligger Tippmann 98 Custom väldigt högt upp på den listan. Det som gör detta vapen så populärt är att priser tilltalar nybörjare, pålitlighet och enkel att använda, vilket tilltalar alla grupper av spelare. Detta gör också att man i många fall måste vänta på att få sitt vapen levererat då det är långa köer på att få köpa det och produktionen klarar inte av att möta efterfrågan. Detta är verkligen ett vapen som verkligen visar vilken skillnad det är på ett bra förstahandsval och ett som du exempelvis köpt på Wallmart i USA.

Det railsystem (monterningssystem) som finns på vapnet gör det möjligt för dig att enkelt montera dit alla de tillval ni önskar ha så som rödpunktssikte. Det råder inget tvivel om att det är det bästa tänkbara vapnet för spelare som precis börjat med paintball, som är seriösa nog att köra på allvar. Du kan med lätthet uppgradera systemet till ett mer avancerat vapen om ni så önskar, och på så sätt spara lite pengar genom att inte behöva köpa ett helt nytt vapen.

Empire Mini

Är det ett högkvalitativt vapen som ni är ute efter, ett vapen som tillhör den absoluta toppen av utbudet, då är Empire Mini ett utmärkt val för dig. Vapnet lever verkligen upp till sitt namn ”mini”, som det minsta vapnet på paintball marknaden. Vapnet är tillverkat av ett extremt lätt men tåligt material som, tillsammans med den elektroniska avtryckaren gör vapnet väldigt enkelt att hantera.

Den design som använts, med fokus på 2 grepp för händerna gör bössan väldigt enkel att hantera och manövrera. En annan bra funktion är den tryckmätare som monterats dit, vilket gör det oerhört enkelt att kontrollera hur mycket det finns kvar i tanken, innan det är dags att ladda om. Ett utmärkt vapen för turneringspaintball och spel inomhus, med fokus på den mer erfarna spelaren.