Efter att ha avverkat historiken bakom paintball, hur denna sport växte fram och vilka tävlingsmoment som finns idag har jag nu skiftat fokus på utbudet av vapen som finns tillgängligt för er som är intresserade av att börja med paintball och behöver råd angående ert val.

Många av dessa vapen finns till försäljning i Sverige men inte alla, vilket gör att ni kan komma att behöva beställa online, om ni vill ha ett specifikt vapen.

Vapenutbud

Här nedan kommer jag att gå igenom några av de vapen som finns, utöver de jag redan nämnt I del 1. Först ut har vi en spyder mr100.

Spyder mr100

Dettta vapen är väldigt likt bössan från Tippmann, deras Cronus modell. Spyder MR100 sports har en lång pipa och en stadig stock som bidrar till ökad stabilitet. Den är av svart design och av tillverkad av högkvalitativt material vilket gör denna till ett utmärkt val, för såväl nybörjare som erfarna spelare. Med den dubbel-tap avtryckare som bössan kommer med i standardutförande, är den ett utmärkt alternativ till speedball men också woodsball, där man spelar i skogen, både på grund av avtryckaren men också tack vare pipas längd som hjälper med träffsäkerheten på längre avstånd.

Tippmann US Army Project Salvo

Detta vapen från Tippmann Project Salvo är tveklöst en av de coolaste paintball bössorna på marknaden och som om de inte vore nog, så är det också ett utmärkt vapen för woodball och inomhus rec-ball spel. Denna bössa är absolut något för dem som vill ha ett vapen som verkligen är verklighetstroget och som gillar att spela stridssimuleringar.

Du kan få denna Project Salvo med ett rödpunktssikte, infällbar kolv och ett främre grepp, vilket gör vapnet till väldigt allsidigt, oavsett speltyp ni vill spela. Detta tillsammans med det fantastiska cyclone system som matar ammunitionen, och ni har ett vapen som dominerar spelfältet. Alla dessa extra tillbehör kommer öka vapnets vikt vilket kan ses som både bra och dåligt, bra då det ger ökad stabilitet och med detta också ökad säkerhet, dåligt då vapnet är tyngre att bära på.

Är du ute efter ett vapen som både ser bra ut och som kan leverera den säkerhet ni är ute efter, då är denna Tippmann Project Salvo ett perfekt val för dig. Bäst lämpad för nybörjare och erfarna spelare.

Dye Proto Rail MaXXed

Detta vapen kanske ligger nära den övre gränsen av vad en nybörjare skulle vara villig att spendera på ett vapen, så är denna Dye Proto Rail ett utmärkt val. Är ni ute efter att uppgradera från er nuvarande bössa till en av bättre klass, utan att gå bankrutt samtidigt, då ska ni köpa denna Dye Proton Rail. Med en 42 centimeter lång pipa och 15 skott per sekund, så erbjuds ni både träffsäkerhet och möjligheten att avlossa ett stort antal skott inom en kort period, därmed öka chanserna att ni träffar målet ni jagar.

Proto Rail Maxxed har som standard en elektronisk avtryckare, vilket gör att allt sköts via kretskort och ström vilket gör att ni hinner avfyra skott snabbare jämfört med en med traditionell avtryckare. Det kommer också resultera i minskad förbrukning av luft, vilket ni kommer märka efter att ha använt bössan under ett par tävlingar. Vapnet är bäst lämpad till erfarna spelare som vill uppgradera till ett högkvalitativt vapen.