Far cry är ett otroligt populärt spel som kommit ut i flera olika delar. Vackra berg som bakgrund, verkliga scener, djur och människor. Action i högklass helt enkelt! Spelet utspelar sig på en paradisö där allt kan hända vad det gäller action! Här används det vapen flitigt och det är väldigt bra träning att spela detta spel om man vill spela painball sedan ute på de verkliga banorna. Spelet gestaltar ett riktigt inbördeskrig så här får du den bästa övningen tycker många spelare. Du börjar med att vara biträdande sheriff som kämpar på med sina kollegor för att förhindra en fanatisk kult och skall arrestera “skurken”.  I Far kry finns de nödvändiga ingridienserna för att skapa fullständigt kaos! En hel bunt fiender och lika många på din sida, vacker natur och explosioner för de som gillar det. Detta är ett spel där man samarbetar med varann inom sitt lag. Mycket våld ingår i spelet. Ett inbördeskrig med en hemsk tyrann och alla hemskheter du kan tänka dig. Varje beslut du tar i spelet spelar en stor roll så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Du kan befinna dig högt upp i Himalaya med snötäckta bergstoppar eller i frodiga skogar, men i alla lurar naturligtvis de dödliga farorna. Du får träffa svartörnar, leoparder, ilskna honungsgrävlingar och mycket mer djur. Stora sex tons elefanter kan du klättra på och besegra fiender. Det gäller att välja rätt vapen för varje ändamål och anfall. Stället där spelet “utspelar” sig är Hope County i Montana. Man spelar nåt som kallas “Rookie”, som till att börja med följer sina “kumpaner” för att sätta fast den hemske kultledaren Joseph Seed som gör livet surt för ortsbefolkningen. Alla är vanvettigt rädda för och fruktar den hemska kultledaren. Hans kumpaner ser ut att vilja slita dig sönder och samman när du kommer gående förbi dem när du skall till kyrkan till exempel. Denne kultledare är en tatuerad och fruktad man som sätter skräck i alla och envar!

 

Din miljö i spelet

Du spelar i stor barr-skog, invid höga bergs-utlöpare och även öppna odlade fält. Något driver de höga ledarna i den otäcka Seed-familjen och scener visas ibland där det uppenbaras vad detta “något” är som driver dem så starkt. Man får befria flera hundra fängslade invånare och därmed locka ut kult-medlemmarna och mörda dessa otäckingar! Många värdeföremål finns gömda här och där i spelet som ni skall lösa i form av olika minipussel.
Här i spelet finns grizzly-björnar, järvar, vargar, skallerormar och pumor så det gäller verkligen att vara på sin vakt! Dessa djur matas med en hemsk drog dessutom utav den ruggiga Seeds-familjen så de är inte att leka med! Var beredd med dina skjutvapen! Den förfärliga drogen heter “Bliss” som i vanliga fall används på människor för att bryta ned dem och få dem att byta sida i kriget som pågår. Du kan få hjälp av följeslagare i spelet som är väldigt stridslystna och du kan ge dem “Följ mig”- eller “Stanna här”-kommandon. de hjälper dig besegra fienden eller täcka upp för dig om du ska in någonstans och stänga av ett larm exempelvis.
Mycket nöje!


Din miljö i spelet