Oj så många sporter det finns där man bara behöver vara stor och stark för att vinna matcherna. SÅ är det dock inte när de kommer till Paintball, en av de yngsta sporterna som finns. Nej, just Paintball bygger på att man är duktig på flera saker och inte bara har största biceps.  Vad behöver man då vara bra på för att vinna nästa Paintballturnering? Lugn bara lugn. Här har vi samlat ihop ett par stycken klockrena tips som du kan ta till dig på direkten.Kolla dig omkring! Många nybörjare men även de som sysslat med Paintball ett bra tag går in i sin egen bubbla (vilket i och för sig är bra) men tar sig aldrig tiden att observera motståndarna och deras rörelsemönster. Försök få en någotsånär klar bild över var motståndarlaget befinner sig och hur deras rörelsemönster ser ut. Det gäller nämligen att alltid vara lite före för att vinna.

 

Koppla till denna punkt kommer nästa – agera överraskande. Om man vet mer än de andra, har bättre översikt och känna sig trygg i detta, då är det så mycket lättare att överraska motståndarna. Det finns inget som är så svårt för en Paintballspelare som när konkurrenterna inte gör som man tror och dyker upp och försvinner likt gubben-i-lådan. Var oförutsägbar, för det kan ingen förbereda sig mot. En del hittar ibland under spelets gång en trevlig plats att stå, ligga eller sitta på. Förhoppningsvis gör man det, inte bara en utan fler gånger. Men detta betyder inte att denna plats är en punkt att slå läger på. rör man inte på sig är man ganska lätt att spåra upp. Man bli helt enkelt förutsägbar för motståndarlagets spelare. ”keep i safe” hör inte hemma under en Paintballmatch. Att stå och fega är tråkigt, det hjälper varken laget eller dig själv och det gör dig verkligen inte till en bättre spelare. Se till att hela tiden vara i rörelse. Pendla mellan att vara offensiv och defensiv. Turbulent i spelsinnet gör att vinnarchanserna dyker upp.

Prata med varandra i laget

Kommunicera. Jag säger det igen. Kommunicera! Paintball är en lagsport med betoning på lag. Utan en fungerande kommunikation och dialog blir det bara kaos. Absolut, det går att köra sitt eget race och hoppa omkring med sin markör för att skjuta på allt som rör sig, men det leder knappast till någon vinst. Vill man tillsammans med sitt lag utföra effektiva offensiver går et bara att n å framgång med fungerande kommunikation. I spelet är det, hör och häpna, oftast de ganska enkla strategierna och metoderna som leder till vinst. Att fjanta omkring och slänga sig likt Tarzan passar mer in i badhuset än på Paintballplanen. I alla fall om man vill gå ut som en segrare fån planen. Krångla inte till allt, vare sig egna agerandet eller lagattacker. Enkelt med genomtänkt brukar man komma långt med. Samtidigt är det så viktigt, oavsett vad man har planerat göra under spelets gång, att man hela tiden är öppen för att helt nya oanade saker kan hände. Det är ju en del av Paintballspelets stora charm – att vad som helst kan hända. Var flexibel i ditt sinne. Var beredd på att kasta en plan i sjön för att göra något helt annat.

Prata med varandra i laget