Paintball är en otroligt säker extremsport som blir säker på grund av utrustningen som då bland annat skyddshjälmen som täcker hela ditt ansikte. När du får uppleva sporten live så är det en sport med mycket adrenalinkickar och du får springa i skogen, vara social med ditt lag, skjuta färg på de andra lagen och bara allmänt ha en god stund. Paintball är en rolig aktivitet som alla borde pröva men visste ni att det dessutom finns datorspel som handlar om paintball? Spelen ger dig bra övningar i att sedan spela paintball på riktigt. Ultimate Paintball Challenge är ett bra exempel på ett spel som ändå är relativt populärt på marknaden där spelet är uppbyggt som ett helt vanligt skjutspel men att det inte kommer ut vanliga kulor från ditt vapen utan så kallade paintballkulor eller färgkulor. Miljön känns egentligen inte speciellt paintball utan mer som ett helt vanligt skjutspel där själva kulorna råkar vara paintballkulor. High Impact Paintball är ett annat paintballspel och befinner sig åtminstone i en mer realistisk miljö med skogen där det är vanligt att spela paintball live, på riktigt men är ett spel som helt ärligt inte fått speciellt bra omdöme. Spelen kan såklart vara en bra övning för att sedan kunna spela paintball på riktigt lite bättre men kommer aldrig riktigt att vara lika kraftfullt som att spela paintball på riktigt.

Paintball är bättre live är paintball via datorspel

Att spela paintball på riktigt är en väldigt social sport. En sport man utövar med vänner, familjen, sin klass eller varför inte några kollegor. Alla kan spela paintball och det behövs inte några speciella förkunskaper för att pröva sig på aktiviteten vilket är hur bra som helst. Det som är extra fantastiskt med paintball är adrenalinkickarna som uppstår vid allt springande och förstås att det fantsikt är kul. Bestämmer man sig för att man vill pröva på paintball så finns det många anläggningar runt om i landet, så chansen att det finns en anläggning i närheten av där du bor är såklart väldigt hög. Det går inte riktigt att jämföra känslan på riktigt mot ett datorspel med paintballtema, det är nästan omöjligt att ens försöka. Spelen kan såklart erbjuda tips om hur du blir bättre när du kör aktiviteten på riktigt så det är såklart en stor fördel med spelandet men känsla av att ta sig ut till en paintballanläggning på riktigt är svår att vinna över.

Paintball är bättre live är paintball via datorspel

Finns intresset till att pröva på paintball på riktigt så ta den. Inget datorspel kommer att slå den känslan att pröva på en social aktivitet med några vänner eller familjemedemar. Ta chansen att springa runt i skogen, ha kul och få adrenalinkickar. Det är en rolig och social aktivitet och det finns anläggningar i hela Sverige. Dessutom är känslan att spela paintball live, på riktigt mycket större och häftigare än att spela ett datorspel med paintballtema. Paintball på riktigt är helt enkelt bättre än vad datorspelen kan erbjuda.