Att spela paintball är en sport/hobby många tycker är jättekul.  Man spelar på olika banor och har olika teman och uppdrag samtidigt som man skall skjuta på sina motspelare med färgkulor under spelets gång.

Man kan samla ihop folk från jobbet på ett afterwork eller under en helg och ha kul eller varför inte anordna en möhippa eller svensexa på paintball-banan? Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse. Denna sport passar både den skjutgalna, snipern eller den som bara vill ta det lite lugnare och göra saker i sin egen takt. (Dock med risk för att bli färggrann). Det hela går ut på att besegra sina motståndare på en viss tid på banan. Alla banor spelas två gånger så bägge lagen har chansen att både anfalla och försvara sitt område. Man har skyddsutrustning på sig och naturligtvis en hjälm för huvudsaks skull. Alla går igenom säkerhetsföreskrifterna tillsammans med en erfaren guide som också är med som stöd under hela spelets gång och styr upp och hjälper till om det behövs. Man använder endast den skyddsutrusning som finns på stället där man spelar. Man delas först in i två lag och sedan kör man efter bästa förmåga. Efter halva tiden brukar det bli lunch och lite taktiksnack innan nästa etapp skall utkämpas. I slutet av dagen kan man köra det klassiska “Hunger games” där alla möter alla i ett färgsprakande kulregn. Alla håller på tills det endast finns en vinnare kvar på banan. I Stockholm finns massor av olika paintball att välja mellan och ett av ställena kan man läsa om på Spelapaintball.com. Där erbjuds både Paintball, Archery Tag & Bubble ball. Passar utmärkt till barnkalas, föreningar svensexor och föreningar. Aktiviteterna är utomhus ända från morgonen till sena kvällen så att det skall passa alla med tider. Just denna anläggning är den enda i Sverige som kan erbjuda utrustning som är specialanpassad för barn under 8 år! Ett toppenställe att besöka med barnen!

Stockholm Paintball & Äventyrscenter

Nästa ställe i Stockholm man kan testa Paintball på är “Stockholm Paintball & Äventyrscenter”. Här finns många aktiviteter som: Paintball, fyrhjuling, gokart, femkamp, företagsevent, klättervägg, transport och mat. Det ligger bara 20 minuters avstånd från själva city. Alla aktiviteter man kan göra här ligger på ett och samma ställe så man kan pröva lyckan bland många olika aktiviteter. Här håller arrangören i allt och det finns mat om man vill så allt skall kännas bekvämt för besökarna/gästerna. Öppet alla dagar året runt! Tidsbokningen är öppen alla dagar mellan 8.00-18.00. Här finns hela fem skogsbanor att springa runt på samt en arena-bana för paintball som är upplyst under kvällstid. Man kan spela “Catch the flag” eller inta fortet på banan. All utrustning får man hyra och heltäckande overaller och tävlings-masker som är godkända finns här. Alla kläder samt vapen är godkända och specialanpassade för Paintball. Man kan klä ut sig som kanin i ena laget och skoja till det lite extra också!

Stockholm Paintball & Äventyrscenter

Personalen har grundläggande utbildning inom området och är mycket duktiga.