Dataspel som handlar om paintball har blivit omåttligt populära på marknaden. Det sägs att genom att spela dataspel med just paintball som innehåll ger otroligt bra träning inför kommande spelande med paintball på riktigt, alltså i riktiga livet.  Några bra saker att veta om riktig paintball är: Säkerhetsutrustning för paintballspelaren: Det finns två regler när det gäller paintball och det är spelregler och säkerhetsregler. Alla får spelreglerna förklarade för sig och ska sen följa dom! Att hämta flagga och markera varandra på spelplanen. Sen finns det tre säkerhetsregler nämligen: Man får absolut inte ta av sig masken under tiden man spelar på spelplanen! Markören får absolut inte lämna spelplanen! Den skall vara i den så kallade “safety zone”. Man kan absolut inte spela paintball om man inte har säkerhetsutrustning på sig! Allra viktigast är såklart skyddsmasken! Många masker har ett dubbelglas så det inte blir imma på insidan. Och de har väldigt tjocka linser för träffarna som kommer är hårda!

När man spelar paintball har man oftast camouflage-dräkter så att man inte skall synas så bra i skogen när man spelar där. Dataspelet Xfield Paintball handlar om lagbaserat sportskytte baserat på paintball. Det finns arenor som är baserade på verkliga banor både inomhus och utomhus. Kartlägg strategiskt ditt lag innan en match och det blir identiskt som en riktig arena i verkligheten. Led ditt lag till en seger precis som proffsen gör! det är snabba matcher i spelet där du får öva och träna på dina färdigheter. Träna både skytte och laganda och hur du leder och lägger upp strategin med ditt eget paintball-lag.

 

Fixa ihop ett team

Om du inte har möjlighet att ge dig ut på en riktig paintball-bana så är det här det perfekta alternativet och träningen inför den dag du står på den riktiga banan! Sätt ihop ditt team, fixa ammunitionen och kör! Den som utvecklade detta spel PCB Game varit i kontakt och samarbetat mycket med många välkända företag som är kopplade till paintball-världen. Så det är noggrant och välgjort med modeller på vapnen och all terräng, tillbehör och även kläder.   Alla regler är likadana som på riktiga paintball-banor, i spelet kan du handla saker av samma sortiment som på “riktigt”, tillbringa din tid på kända träningsfält, perfekta tillfällen för både vila och motion i spelet och såklart massor av överraskningar i spelet! En riktig team-upplevelse med taktik, strategi och att samordna ditt team. Kartorna är gjorda i samarbete med proffs så de är riktigt bra. Alltså, att spela xfield paintball är en utmärkt träning/övning inför den riktiga spelupplevelsen på paintball-banan!


Fixa ihop ett team

Man blir riktigt “biten” när man spelar spelet och kan knappt bärga sig förrän man kommer ut på dom riktiga banorna i skogen och dom andra områdena! Allt utom djuren och de “farliga” skurkarna finns ju som ingredienser i riktiga livet där ju “fienden” inte riktigt är lika skogs-tokiga! En riktigt upplevelse av spring, färgexplosioner och äventyr väntar dig därute! Samla ihop ditt kompisgäng på jobbet eller i din vänkrets och spela så ska du se att det absolut inte blir sista gången på paintball-banorna!