Greg Hastings Tournament Paintball är ett datorspel / tv-spel som är ett first-person shooter spel inriktat på extremsporten paintball. Spelet lanserades för första gången 2004, då enbart i Nord Amerika för att 2005 även lanseras i Europa. När spelet först lanserades så var det till x-box. Spelet går att spela själv som singel-player men det är även möjligt att spela flera stycken med max sju spelare i varje lag, detta via x-box live. 2010 lanserades spelet även till Playstation 3 samt Wii.
Jag tycker om tv och datorspel och att spela paintball live kan jag också fullt förstå intresset för men jag har aldrig riktigt förstått mig på grejen när det ska överföras till ett datorspel. Det finns ju redan mycket spel som är så kallade skjutspel men att då utöver det också bygga upp ett paintball inspirerat spel. Paintball är världens mest säkra extremsport eftersom att utrustningen är supersäker. Kanske är det bra att det finns paintballspel för det är ju en betydligt säkrare värld än spelen som använder sig av riktiga vapen. Greg Hastings Tournament paintball är alla fall ett spel inriktat på det här med paintball spelande. Spelet börjar likt väldigt många spel att man får bygga upp sin karaktär och när man gjort sitt val så är det dags att börja spela helt enkelt. Paintball går ut på att man ska skjuta sina motspelare med sina paintballkulor. Gör man det kommer paintballkulan att utlösa en färg på din motspelare och motspelaren kommer då att ha en färgfläck på sig. Läget ser naturligtvis likadant ut om någon av dina motspelare skjuter på dig istället.

 

Att spela ger färdighet

I spelet finns det lite olika banor att spela och dessutom är det möjligt att du möter ett paintballlag som är ett lag som faktiskt finns på riktigt vilket såklart bara det är lite häftigt. Genom att spela mycket får du poäng vilket kommer att öka dina färdigheter och det kommer då göra dig till en betydlig bättre spelare. Har du aldrig spelat liknande spel förut så är det möjligt att börja spela på en nybörjarnivå för att sedan om du vill gå upp till en högre nivå. Har du kanske spelat några skjutspel innan och känner att du kan mycket av tekniken redan så kan du börja på en högre nivå direkt, helt upp till dig som spelare.

Att spela ger färdighet

Det finns andra paintball spel att spela som dator och tv-spel men Greg Hastings Tournament Paintball känns som det bästa alternativet att välja. Konkurrenterna känns inte riktigt lika bra i jämförelse så är man sugen på ett paintballspel så är Greg Hastings Tournament paintball helt ärligt det bästa alternativet på marknaden. Blir du duktig på spelet så kan det bli en bra grund i att faktiskt bli bättre på paintball på riktigt också vilket inte är helt dumt. Du lär dig tekniker som är bra för de framtida paintball spelandet om intresset för att ta sig ut på en riktig anläggning finns i tankarna.