Counter-Strike (kallas oftast för förkortningen CS) är ett så kallat first-person shooter datorspel vilket innebär att du som spelare ser i samma synfält som din spelare gör samt att hela spelet går ut på att skjuta dina motståndare. Flera personer kan spela spelet på samma gång (dock max 32 personer) vilket gör att det då blir ett roligt spel att spela tillsammans med sina vänner. Ännu roligare och en stor anledning till att spela tillsammans med några vänner är att det är enkelt att spela samtidigt som man också kan kommunicera med sina vänner. Detta kan du göra genom att skriva men det finns också en funktion som gör det möjligt att prata med varandra genom att man har en mikrofon och hörlurar (headset med inbyggd mikrofon är det vanliga). Spelet släpptes för första gången 1999 var länge ett otroligt populärt datorspel. Det fanns även många som spelade spelet på professionell nivå och då även många här i Sverige. Spelet var dessutom fram till 2013 ett av de största spelen inom just e-sport. Visste ni förresten att Counter-Strike är en jättebra grund om man skulle vilja börja med paintball? Det är faktiskt sant.

Kan Counter-Strike hjälpa mig att bli bättre på Paintball?

När du spelar paintball så har du visserligen lämnat datorn men det finns en del liknande funktioner i båda sporterna och kan därför vara bra om man har spelat Counter-Strike någon gång tidigare. I paintball spelar du i två lag där naturligtvis de andra lagen är dina motståndare. Som man hör på ordet ‘paintball’ så innebär det att man skjuter på sina motståndare med så kallade paintball bollar som är gelatinkulor som har färg inuti sig. Detta gör då att om du träffar någon av dina motståndare så får de färg på sig. Paintball är relativt populärt här i Sverige men absolut inte så populärt som det är i USA. I USA så tror man nämligen att ungefär 10 miljoner människor ägnar sig åt sporten. Sporten spelas väldigt ofta i skogen men även på andra ställen och då både utomhus och inne. Det är vanligt om man spelar paintball inomhus att använda sig av kulor som inte utlöser någon färg, de är även ofta gjorda av gummi.

Kan Counter-Strike hjälpa mig att bli bättre på Paintball?

Eftersom båda sporterna är lagspel och handlar om att skjuta sina motståndare så kan man ta mycket lärdom av sitt tidigare Counter-Strike spelande när man ska spela paintball. Tekniker man lärt sig för att få till bra skott kan man ta stor lärdom av även när man lämnar skärmen och flyttar sig istället ut till ett paintballfält som bland annat i en skogsmiljö eller liknande. Båda sporterna är dessutom sociala och kommunikationen med sina vänner är viktigt för att verkligen göra bra ifrån sig. Det finns alltså många fördelat med att ha spelat CS någon gång tidigare och många fördelar med att då och då dra igång en match med sina vänner för att sedan dra vidare för att spela lite paintball.