Kolla på Hitta.se efter paintball-event. Det är många som arrangerar paintball och det är enastående roligt! Det finns många fina banor att välja på både ute i skogen och inomhus. Till och med VM-banor finns det som är riktigt fina med konstgräs så de är ordentligt påkostade dessa banor. Sedan har de uppblåsbara hinder i banorna. Det finns även paintball-banor i olika storlekar så att det skall passa alla smaker och tycken. Ibland kan arrangören “arrangera” barnkalas på sin paintball-bana från åtta (8) år och uppåt. Företag brukar också kunna boka sig om de är väldigt äventyrliga av sig i ett gäng. Möhippor och svensexor kan boka tid på de flesta banor för att ha en jättekul dag! Det brukar på de flesta banor ingå en säkerhetsinstruktör som “håller ordning” på gänget. Man får en ren overall och imfria glasögon innan man börjar “kriget”.

 

Åldersgränserna varierar på olika banor.  Spelet går i alla fall ut på att skjuta ut motståndarna i det andra laget. När ena laget är “utskjutna” som det heter har motståndarlaget vunnit. Först ner på noll poäng har förlorat. Arrangörerna brukar ha all utrustning förutom skor som du får ha med själv. Bra rejäla dojor skall det vara! Halsskydd är också ett bra skydd man brukar få låna/hyra. Om det är på gång ett kraftigt oväder får man ställa in spelet med arrangören oftast och då brukar ingen avgift tas ut för detta. Är det bara duggregn så går det fint att spela ändå.  Du kommer i alla fall att få vara med om ett riktigt action-äventyr när du ska spela paintball! Paintball är superroligt när man har kick-off, herrklubb, möhippa, kalaset, möhippan eller kompisgänget. Man brukar skjuta ut så många som möjligt på så kort tid som möjligt och det kallas “Last team standing”. En annan variant skall man över till motståndarlagets bas och ta deras flagga och ta den till sin egen bas utan att bli träffad och bombarderad med färg. Den heter “Capture the flag”. I “Headhunting” kör man alla mot alla och den som står sist på painball-banan vinner. I “Get the captain” skall man skjuta ut motståndarlagets lagkapten så har man vunnit. (Detta tar oftast bara fem minuter).
Alla arrangörer anpassar sig till spelarna och vill man ha något speciellt scenario när någon fyller år till exempel så brukar detta gå smidigt att ordna. Många paintball-arrangörer stödjer ofta en idrottsklubb eller en fond som barncancerfonden eller annan fond. En del arrangörer har speciella “driver” där de kör “obegränsat med skott” och detta ingår i kostnaden. Ofta får man ha banan för sig själv tillsammans med kompisarna och då är det självklart en instruktör med för säkerhetens skull och om man behöver hjälp.

Sugen på mat eller fika?

Det brukar alltid finnas fika, mat och annat att köpa i anslutning till de flesta paintball-banor. man blir hungrig av att kriga med färg! På de flesta ställen finns dusch för att bli kvitt färgerna efteråt. För de yngre spelarna brukar det användas mindre kulor är också viktigt att tillägga. Lite lägre hastighet då, men absolut lika kul!

Sugen på mat eller fika?