Marknaden med olika paintball-lampor är ganska utbredd, för sporten är väldigt populär. Viktigt är att du känner dig trygg med din återförsäljare om du har turen att hitta den rätta och vill fortsätta att “göra affärer” med denna så är ju chansen stor att du får rabatt som de ofta ger när man är en trogen kund. På denna sida som visas längst ned i denna artikel hittar du lampor av alla slag som är perfekta när man spelar paintball! Det finns det senaste inom tekniken inom arbetsbelysningar, handlampor och andra belysningslösningar. Lamporna är kända för sin höga kvalitet och design som passar perfekt i svåra och krävande miljöer. En del vill ha pann-lampor i mörkret när dom spelar paintball så det syns ordentligt när man skall träffa sitt mål rätt. Andra vill ha lampor på paintball-geväret. Allt är en fråga om tycke och smak. Vad som passar en bäst helt enkelt.

Paintball är en jaktsport

Paintball är en jaktsport som utspelar sig på många olika sätt men grundtanken är att träffa sina motståndare med färgbollar som exploderar när de träffar sitt mål. Vapnen till paintball är licensfria så det kan vara bra att veta. Många gånger spelas det i mörker och då är det bra att ha en bra lampa även om arrangörerna har upplysta banor där du spelar. Det finns speciella vapenlampor som kan monteras på ditt paintball-gevär. Lampan är av energisnål LED-teknik och lyser mycket starkt. Lampan brukar levereras med fäste, batterier och två typer av strömbrytare.  Det finns även hjälm-paket med lampor att köpa som innehåller lamphus, batteri, väska och hjälm-fäste. Dessa har en unikt hög verkningsgrad. De ger maximalt ljus och passar perfekt spel på paintball-banor, orientering och skidåkning bland annat.  Ibland finns en speciell linsteknik på lamporna där olika lampor blandas för att optimera ljuset. Det ger en “matta” flera hundra meter framåt. De sprider ljuset jättebra på sidorna också. Så att man upptäcker saker i “periferin” så att säga. Ger ett perfekt och bländfritt ljus. Oftast kan lamporna programmeras så att man får egna effektlägen som är individuella för just det du behöver.

Paintball är en jaktsport

När lampan börjar få slut på ström går den oftast ner i ett speciellt spar-läge som en så kallad “reserv-tank” och då lyser lampan ytterligare en timme. Lamporna brukar också oftast ha ett överhettnings-skydd så att de inte skall bli för varma. Fästena på lamporna kan placeras lite överallt på olika ställen där det passar dig bäst för det du använder den till för tillfället. Att ha en pann-lampa är nog att rekommendera om inte banorna är tillräckligt upplysta där du spelar. Jämför gärna priserna på belysning på till exempel Pricerunner eller motsvarande som brukar finnas på nätet. Ibland är det bättre att lägga till några slantar extra för att få en belysning som skall tjäna ditt speciella syfte. Så stor lycka med ditt paintball-spelande ute i skog och mark och parker! Har man rätt utrustning på hela kroppen och även på fötterna så kommer man att lyckas bra .