Paintball är en sport som lockar många unga. Det ger ett högt adrenalinpåslag och kräver både smidighet och taktik. Sporten gör det möjligt för tjejer och killar att delta på lika villkor. Traditionellt tänker många att det går ut på att killar leker krig i skogen, men det är så mycket mer.

Sporten räknas till en extremsport och är på växande framfart och räknas till den tredje största extremsporten. Det är bara skateboard och inlines som är större inom den kategorin. Vill man utöva paintball går det att göra både på gräsplaner, i terräng och uppbyggda inomhusarenor. En runda går till som så att man är två lag som tävlar om att ta sig in till mitten av planen för att erövra en flagga och få den tillbaka till sin bas. För att skydda flaggan så har varje spelare i laget en markör  till sin hjälp fylld med färgkulor. Markören är den som man skjuter kulorna med och har det namnet för att inte på något sätt associeras med ett riktigt vapen.

Skjuter man en motståndare och träffar den så är motståndaren ute ur spelet och får gå av banan. Det är inte tillåtet att skjuta en spelare som redan är träffad. Den ska då sträcka upp händerna och ropa träffad för att visa tydligt att den är ute ur spelet. I sporten är det viktigt att alltid tänka på säkerheten. Till och börja med ska man alltid ha en skyddande mask som förhindrar att det kommer kulor i ögonen. Det finns också typer av påsar som ska sitta på markören ifall att ett skott oavsiktligt råkar gå av. Paintball är en sport som bjuder på mycket svett och blåmärken, men ofta ger mycket glädje och gemenskap till de som spelar.

Spela paintball på fritiden

Spela paintball på fritiden

Paintball är inte något som man bara behöver utöva på speciella banor utan är man ett kompisgäng som tycker att det är kul kan man själv köpa utrustning och spela på egen mark. Då är det viktigt att ändå alltid ta säkerheten på största allvar.

Har man aldrig provat att spela finns det många ställen som erbjuder möjlighet att prova spela en omgång. Det är populär aktivitet som både möhippa och andra kompis aktiviteter. Alla kan deltaga på sina villkor inom den här sporten. Är man väldigt snabb och smidig kan man vara den som försöker att nå fram till flaggan och de som inte är lika snabb kan försöka att skydda flaggan från det andra laget.

Lär man sig mer om paintball kommer man att kunna utveckla sitt spel och förstå hur viktigt det är med att ha en bra taktik tillsammans med sitt lag. Det går inte att bara göra som man själv vill utan det gäller att kunna jobba bra med andra hela tiden. Samla ihop ett kompisgäng och utmana andra, i och med att det inte krävs allt för mycket utrustning är det enkelt att utöva utan att behöva planera allt för mycket med tid och plats.