Inom paintball så finns det flertalet paket att välja mellan, allt beroende på vilken prisklass man vill lägga sig i och i vilken nivå man tänker spela på. Det finns utmärkta nybörjar sätt som säkerligen fungerar för dem som spelar med sina vänner för att ha kul, men som inte kanske lämpar sig speciellt bra till större event som ligor och stormatcher. Att välja ett bra paket för paintball är inte alltid lätt och det blir inte enklare då det finns två sorters gevär att välja mellan. Självfallet låter det kanske inte så svårt, och det är det inte heller, men det gäller att man är medveten om vilken typ som lämpar sig till den typ av match man ska köra, dvs för att ha kul eller i tävlingssyfte.  De två typer av gevär som finns inom paintball är mekaniska och elektriska. Skillnaden på de båda är precis som det låter, den ena är elektrisk och går då på batteri och skjuter med hjälp av en liten motor som, medan den mekaniska istället använder sig av antingen en fjädermekanism eller andra drivmedel som exempelvis CO2, dvs, kolsyra. Ett gevär inom paintball brukar oftast kallas för markörer så om man letar efter ett bra gevär så kan det vara bra att veta att markör är den mest använda termen för de vapen du använder för att skjuta med inom paintball.

Några prisvärda paintballpaket

Ett av de paket som rekommenderas av de flesta och som är högt rankade, främst för hemma bruk och inget tävlande, är: Startpaket E-swap. Detta kommer med en gedigen markör med elektrisk utformning. Den klarar av det mesta som en hobbyanvändare behöver och den kostar inte skjortan. Det finns flertalet paintballpaket som är mycket över i pris jämfört med vad de behöver kosta, men ofta handlar det om utseende eller några specifika funktioner när priset ökar. Om man vill ha något som ökar lite mer i pris och där av också ger lite ”proffsigare” gevär så kan man kolla in ett paket vid namn ”startpaket Tippman Crossover”. Den ligger fortfarande i hobbyklassen men kan ge dig ett betydligt mer gediget gevär för pengarna, risken att den krånglar är liten och den är anpassad för att klarar av att användas en hel del.

Några prisvärda paintballpaket

Att tänka på vid val av paintballpaket och då främst också markörerna, är att mekaniska gevär nästan alltid kommer ligga snäppet under i både prestanda och pris. Den klarar inte av att avfyra lika snabbt, men håller som sagt ett lägre pris. Allt hänger alltså på hur mycket man är villig att lägga ut, på sin hobby i detta fallet, och om man annars syftar på att skaffa några paket eller markörer till proffsskytte och tävlingar så bör man undvika att gå för startpaket och andra typer av paket om de inte är något som är framtaget med hjälp av andra proffsspelare. Detta då en specifik markör som är lämpad för högre grad av spel oftast inte går att hitta i paket samt att det är enklare att få hela specifikationen på markören och inte bara var själva paketet innehåller.