Paintball är en sport som spelas i två lag och hela grejen går sedan ut på att du ska träffa någon av dina motståndare med paintballkulor som är gelatinkulor som innehåller färg. Träffar du din motståndare med en sådan kula får motståndaren en färgfläck vilket i sin tur då betyder att spelaren blivit träffad. Är man sugen på att börja spela paintball eller åtminstone testa så är det enda som behövs intresse. Det behövs inga speciella förkunskaper för att pröva på sporten vilket gör det kul och en sport som nästan alla kan testa på.

Vad behöver jag för att börja med paintball?

Intresset för att testa är såklart det viktigaste av allt så har du det så kan du komma långt. Att ha en bra utrustning är sedan viktigt och det första man kanske tänker på då är själva geväret. Det finns ganska många olika att välja mellan (i olika prisklasser) men det finns bra paintballaffärer som kan hjälpa dig att hitta det paintball geväret som kommer att passa dig bäst när du utövar sporten. Paintball kulorna är såklart också viktigt att komma ihåg då det inte riktigt blir paintball utan kulorna. Sedan är vad du ska ha på dig ytterst viktigt när du spelar paintball eftersom det är viktigt att skydda sig eftersom kulorna annars kan göra ganska ont. Helt enkelt utan rätta kläderna och skydden kan du få ont så skydda dig. Att ha en skyddshjälm är otroligt viktigt. Hjälmen ska då täcka hela ansiktet och ibland även halsen. Sedan är det även bra om du har bra skor då det krävs att man springer en hel del. När man spelar paintball har man sedan en overall men under själva overallen är det smart att ha kläder som du själv känner dig bekväm i. För att skydda händerna är det även bra att ha på sig ett par handskar. Kom ihåg att det är 18 år som gäller för att använda sig av paintballvapen. Är du under 18 men riktigt sugen på att testa sporten så går det med hjälp av en vapenlicens för paintballvapen. Denna licens kan du få genom att kontakta polisen.


Vad behöver jag för att börja med paintball?

Har du aldrig spelat paintball tidigare så kan det vara att rekommenderas att inte köpa sin egna utrustning direkt utan att spela sporten på en anläggning där det då ingår i priset att du får hyra allt du behöver för att spela. Då är det enda du behöver intresset för att vilja spela samt drivet att dra ihop några stycken för att faktiskt testa på sporten. Visar det sig sedan att paintball är väldigt roligt så kan man såklart efteråt ta steget att köpa sig en helt egen utrustning om man tror att man kommer vilja spela sporten en hel del. 1981 ägde den första paintball matchen rum och har sedan dess varit en populär sport att både bara pröva på då och då men även att utöva på en lite mer seriös nivå. Om du är sugen på att börja med paintball ta chansen och gör det.